"Donar vida a la veu,

cantar amb l'ànima"

compromès artísticament


Nascut a Terrassa (Barcelona), estudià cant amb el mestre Jaume Francisco Puig i darrerament a l’Acadèmia Marshall amb Montserrat Aparici. Igualment repertori amb els pianistes Jordi Giró i Maria Canela. Realitzà els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona obtenint el Títol de Professor Superior de Cant i els Diplomes de Cantant i de Piano, realitzant el Grau Mig de Piano. Posteriorment realitzà el Postgrau en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona i obtingué el Master en Musicologia (DESE) per la UAB. També és Llicenciat amb Grau en Farmàcia per la Universitat de Barcelona.


Ha interpretat els papers de Monostatos de “La Petita Flauta Màgica” i de Tenor dels l’espectacles "D'òpera" i “Allegro Vivace” del Gran Teatre del Liceu durant 21 temporades seguides, des de la temporada 2001-02 fins a la 2021-22, amb direcció d’escena de Comediants.


Ha actuat als principals teatres i auditoris d’Espanya com el Gran Teatre del Liceu, Palau de la Música Catalana, L'Auditori i Teatre Romea (Barcelona), Arriaga (Bilbao), Teatro Gayarre i Baluarte-Auditorio de Navarra (Pamplona), Victoria Eugenia (San Sebastián), Teatro de la Zarzuela i Teatro Real (Madrid), Filarmónica (Oviedo), Principal (Burgos), Falla (Cádiz), Gran Teatro (Córdoba), Jovellanos (Gijón), Ciutat de les Arts i de les Ciències i Teatre Talia (València), Principal (Saragossa), Enric Granados (Lleida), Bretón (Logroño), Cervantes (Málaga), Auditori (Girona), Teatro de la Maestranza (Sevilla), etc. I també als Festivals Internacionals de Música de Granada, Castell de Peralada, Jardins de Cap Roig (Palafrugell), Sagunt (València), Santiago de Compostel·la (Galícia), Matadepera, Ferreries (Menorca), Santander, i al Festival Mozart de A Coruña.

També ha realitzat actuacions a Stuttgart (Alemània), Les Escaldes, Andorra la Vella, Sant Julià de Loria, La Massana i Meritxell (Andorra), Anvers (Bèlgica), Saint Génis des Fontaines, Argelès sur Mer, Perpinyà i Lourdes (França), Teatre Minoic de Cnosos (Grècia), St. Peter Port (Guernsey), Jerusalem (Israel) i Betlem (Palestina), Roma i Napoli (Itàlia), Vilnius (Lituània), Bucarest (Romania), Praga (Txèquia), Làrnaca (Xipre), ...


Ha participat en les produccions operístiques “Die Zauberflöte” i “Die Entführung aus dem Serail” de W. A. Mozart, “La Bohème” de G. Puccini al “Festival Lyrique des deux Catalognes” que apadrinà el tenor Josep Carreras, “L’elisir d’amore” de G. Donizetti, “El giravolt de maig” d’E. Toldrà, “La Traviata” de G. Verdi, “Carmen” de G. Bizet, on interpreta els rols protagonistes, “Rigoletto” en els rols de Duca i de Borsa i “Il Trovatore” en el rol de Ruiz, de G. Verdi. Dins l’òpera contemporània ha representat “La notte di un neurastenico” de N. Rota, en un dels rols protagonistes.


Dins el repertori de sarsuela ha realitzat moltes Antologies i ha interpretat “El asombro de Damasco” en el rol d’Almueddin, de P. Luna i freqüentment “La Cançó d’Amor i de Guerra” en el rol d’Eloi, de R. Martínez Valls.


També ha participat en oratoris com la “Missa Brevis” de J. Haydn, “El Misteri d’Elx” al Palau de la Música Catalana, una selecció de “El Messies” de G. F. Händel, la “Missa Brevis en G dur” i el “Requiem” de W. A. Mozart dirigit per Salvador Brotons, l’“Oratorio de Noël” de C. Saint-Saëns i l’“Stabat Mater” de F. Andreví, amb gravació per Catalunya Música, sota la direcció de Lluís Vila, així com les cantates ”BWV 142” de J. S. Bach i ”Nichts soll uns scheiden von der Liebe Gottes” de D. Buxtehude. Dins la música contemporània ha participat en l’obra “Mass” de L. Bernstein, amb direcció d’escena de Joan Ollé.


Ha intervingut en diverses gravacions de CD’s, de les que destaquen les més recents “Opera Chillout Volumen 3”, “Opera Chillout Volumen 4” i el recopilatori “Lo Mejor de Opera Chillout”, de la discogràfica Blanco y Negro, “Ave Maria” i la última “Ópera y Zarzuela. Recital”.


Recentment ha participat en el Concert Líric dins les Festes de la Mercè de Barcelona, interpretant fragments de “La Traviata” de G.Verdi, i també ha actuat com a tenor convidat a l’Auditori de Barcelona i a l’Auditori del Forum (CCIB), destacant l’actuació al Palau de la Música amb una selecció de la sarsuela “La Cançó d’Amor i de Guerra”.


Durant les darreres temporades realitza l’Allegro Vivace" de Comediants al Gran Teatre del Liceu, junt amb la seva activitat de recitals i concerts, destacant un Cicle amb les Cançons de Carrer d’E. Morera i l'edició del CD “Ideale” per celebrar els 25 anys de carrera dins l'òpera, a més d'algunes actuacions previstes per Europa.